Altoptronic

Miljövänlig teknik för uppvärmning

Tekniken är något av det viktigaste vi har för att göra miljön bättre och minska vår mänskliga påverkan på klimatet. Faktum är att tekniken i många fall är det som har gjort att miljön har blivit sämre, men tekniken är också vad som kan hjälpa oss att vända den trista utvecklingen till något mer positivt.


Ja, mycket av det vi har gjort genom tiderna har också lett till att det har blivit värre för klimatet, vilket vi inte visste när vi gjorde innovationerna. Vi visste inte att när vi förbrände olja så skulle det bli förtunningar i ozonlagret och en ökad andel koldioxid i atmosfären som skulle orsaka klimatförändringar, och vi hade nog heller ingen aning om hur skadliga vissa bekämpningsmedel och liknande som vi använde var. Men vad som är bra med människor är att vi kan bättra oss om vi vill, och det gäller även för vad som händer med klimatet. En sak vi kan förändra som individer är vad vi använder för teknik för att värma upp våra hem.

Använd miljövänligare teknik för uppvärmning av hemmet


Att värma upp hemmet är inget vi kan välja att inte göra i vårt land där det är kallt en stor del av året, men vi kan i alla fall välja att göra det på ett bra sätt. Det finns leverantörer som K2energi.se som är inriktade på att se till att leverera lösningar för uppvärmning och energi som ser till att göra detta på ett sätt som är bra för naturen. Ingen oljeförbränning här, utan vi talar om saker som bergvärme, självärme och markvärme. Det är många som känner till bergvärme och att det är bra för miljön, men färre känner till hur det är med sjövärme och markvärme. Vid markvärme så gräver man ner slingor i marken som alstrar den energi som finns där solen värmt upp marken, och vid sjövärme lägger man slingor på sjöbottnen som aldrig blir kallare än 4° celsius även om det är vinter och is. Vill du lära dig mer kan du läsa den här artikeln on 18 olika sätt att värma upp ditt hus, och här kan du se via grafik hur bergvärme funkar.