Altoptronic

Ett mer klimatsmart hem

Vi lever i en tid då vi blir mer och mer medvetna om att allt vi gör får konsekvenser för vår planet. Då handlar det att ta ansvar för sina handlingar och försöka leva så gott det bara går.


Vi människor vill gärna lämna fotspår, annars är vi rädda att vi ska glömmas bort – och att glömmas bort är något av det värsta som kan hända. Men när det kommer till naturen och dess gröna fotspår så har vi människor satt stora avtryck som kommer vara svåra att få bort. Vad vi måste fokusera på är att skilja mellan att lämna spår hon andra människor och att lämna fotspår på vår natur. Och för att leva lite mer miljösmart krävs det lite förändringar. Men alla dessa är positiva. Både för ditt välmående och för din plånbok. Här kommer vi berätta om vad du kan göra för att komma igång med att leva lite mer miljösmart. Och tänk på att inte ta dig vatten över huvudet på en gång, utan att försöka att se långsiktigt och bygga upp en mer grön tillvaro.

För långsiktigt tänkande

 

  • Börja med att se dig om i ditt hem. Det finns ofta mycket du kan göra. Ofta är det mycket du kan göra när det kommer till att spara in på energin och intab besitter gedigen kunskap om mätteknik där du finner produkter som gör att du enklare kan hålla koll på olika mätningar för att få en större förståelse för vad som händer i ditt hem. Att börja mäta sin energiförbrukning gör att det blir enklare att tänka långsiktigt. Vad du mer kan göra i det dagliga livet är att köra diskmaskinen och tvättmaskinen för fullt och inte halvt. Men även tänka på att använda lågenergilampor samt att täta ordentligt så inte värmen slipper ut.
  • Hur stänger du av dina aparater och lampor? Drar du ut kontakterna ur uttagen eller låter du dem sitta kvar och enbart stänger av? Det är viktigt att stänga av strömbrytaren för att dra ner på elförbrukningen.
  • Du kan även välja att börja städa mer miljövänligt. Istället för att köpa nya disktrasor så ta för vana att tvätta dem. Sedan är det viktigt att du tänker på vad det är för rengöringsmedel du handlar. Mycket är inte speciellt bra för naturen.
  • Maten är även en stor bov när det kommer till miljön. Försök att äta mer ekologiskt, men även håll en mer vegetarisk kost. Detta då koldioxidutsläppen minskar rejält om du väljer att ta bort två köttmåltider i veckan. Men det kanske viktigaste, både för miljön och för plånboken är att planera dina matinköp så det inte blir så mycket mat som behöver slängas.

Det är enklare än vad vi tror att leva miljösmart. Något som dock gör att vi inte är lika noga med det är att vi tror att vi gör så bra vi kan. Stockholm vill vara en miljöstad, men enligt en undersökning så är stockholmarna en större klimatbov än andra svenskar i landet. Så, gå igenom hur du lever och fråga dig hur du vill leva ditt liv och hur du vill att dina barns barn ska få växa upp.