Altoptronic

En tyst och miljövänlig motorcykel

Med en elmotorcykel kommer man inte riktigt lika långt som med en vanlig motorcykel, men man gör det på ett sätt som är betydligt skonsammare, för både miljön och öronen.

Vill man göra en utflykt till en plats som ligger på någon mils avstånd är en elektrisk motorcykel ett bra alternativ till en vanlig cykel. Visst finns det de som cyklar betydligt längre än så på vanlig cykel under en dag, men för många människor tar det ändå emot lite att ge sig ut på en längre tur. Med en elmotorcykel försvinner den tröskel man måste ta sig över för att faktiskt bege sig ut, och det blir mycket lättare att faktiskt uppleva de smultronställen som inte ligger alltför långt bort.

Enligt trafikforskarna är en stor andel av de bilresor som görs kortare än 3 mil, och ofta är föraren ensam i bilen. Vid dessa tillfällen är elmotorcykeln ett utmärkt alternativ. Med tanke på de stigande olje- och bensinpriserna är det nog dessutom bara en tidsfråga innan kostnaden för att införskaffa en elmotorcykel har betalat sig relativt snabbt.

Sedan ska man inte glömma den allra främsta anledningen till att köpa en elmotorcykel, elmoped eller elcykel: det är roligt att färdas på en. Man kommer närmare naturen och landskapet än när man färdas i högre hastigheter, och man kan ta sig fram i smalare passager än med en vanlig bil. Frisk luft får man, och på grund av motorns tystnad och renhet kan man även höra fåglarnas sång och känna blommornas dofter.